Chlorella zawiera wiele różnorodnych substancji biologicznie czynnych. Jest na przykład jednym z najbogatszych źródeł chlorofilu, któremu zawdzięczamy życie na naszej planecie. Aby zapewnić jak najlepszą przyswajalność Chlorelli przez nasz układ trawienny, stosujemy metodę suszenia rozpyłowego STEAM. Ta metoda gwarantuje idealny stosunek dwóch właściwości: wysokiego poziomu wchłaniania substancji odżywczych (co najmniej 80%) i minimalnego uszkadzania zawartości komórek.
Zamówienia można składać mailowo: jeczmienbio@gmail.com lub telefonicznie: +48 502-595-478
Użyteczność Chlorelli
Od Chlorelli i innych organizmów fotosyntetyzujących zależą wyższe formy życia. Dlatego algi stanowią podstawę całego wyższego łańcucha żywieniowego i życiowego. Chlorella to jednokomórkowa, doskonale wyposażona do życia alga słodkowodna, jedna z najprostszych, ale jednocześnie najbardziej dynamicznych form życia.
Tabletki Chlorelli można porównać do konserw warzywnych o najwyższej jakości. To witalne i niewiarygodnie szybko dzielące się komórki roślinne, które dostarczają do organizmu człowieka witaminy, minerały, aminokwasy i przeciwutleniacze. Dzięki temu stanowią doskonałą bazę odżywczą dla zaganianej i zmęczonej ludzkości.
Zasady stosowania
Zalecana dzienna ilość Chlorelli dla przeciętnego, dorosłego i zdrowego człowieka to 5 g (20 tabletek). Przy obciążeniu dawkę można zwiększyć. Ze względu na możliwości detoksykacyjne, radzimy zacząć od mniejszych dawek i stopniowo (w ciągu tygodnia od wprowadzenia do jadłospisu) zwiększać przyjmowaną ilość. W przypadku Chlorelli (podobnie, jak w przypadku warzyw) nie ma groźby przedawkowania. Tabletki można jeść na czczo i podczas posiłku. Można je ssać lub połykać w całości albo połykać po rozgryzieniu. Zawsze jednak tabletki należy dobrze popić wodą i zwiększyć ilość płynów wypijanych w ciągu dnia. Należy również dotrzymywać co najmniej godzinnej przerwy, pomiędzy spożyciem Chlorelli a przyjęciem leków podawanych doustnie.