Jęczmień dla dzieci jest pierwszym smakowym Zielonym Jęczmieniem dla dzieci na naszym rynku. Wyróżnia się orzeźwiającym, truskawkowym smakiem. Każda szklanka napoju zawiera witaminy, minerały, enzymy i przeciwutleniacze.
Podstawę produktu stanowi suszony sok z liści młodego jęczmienia. Substancje czynne zawarte w jęczmieniu wspomagają odporność i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki dodaniu truskawek i stewii finalny napój ma przyjemny, owocowy i słodkawy smak.
I dzięki naszemu opakowaniu podróżnemu Jęczmień dla dzieci możecie teraz zabrać ze sobą na wycieczkę, nad wodę, na wakacyjny obóz a także do szkoły.
Zamówienia można składać mailowo: jeczmienbio@gmail.com lub telefonicznie: +48 502-595-478
Jęczmień dla dzieci pomaga dobrze rozpocząć dzień zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jeśli naturalny smak Jęczmienia do tej pory stanowił dla Was przeszkodę, radzimy spróbować słodszego Jęczmienia o świeżym smaku truskawek, z dodatkiem naturalnych substancji słodzących. To porcja zdrowia, energii i witalności na cały dzień!
Właściwości i korzyści
Podstawę Jęczmienia dla dzieci stanowi klasyczny i sprawdzony przez użytkowników Jęczmień. Uprawiamy go w jednym z najczystszych miejsc naszej planety i zbieramy wtedy, gdy zawiera największą ilość substancji odżywczych. Jęczmień jest suszony specjalną metodą, aby ilość korzystnych dla ciała substancji pozostała możliwie jak najwyższa.
Dzięki temu Jęczmień dla dzieci zawiera wiele ważnych witamin (m.in.: A, B2, B6, K2 i in.), minerałów (potas, magnez czy żelazo), enzymów i przeciwutleniaczy, które wzmacniają naturalny potencjał i rozwój ciała człowieka. Młody Jęczmień jest też bogaty w enzymy, uczestniczące w wielu procesach chemicznych w organizmie, m.in. w rozkładaniu pożywienia, przetwarzaniu tłuszczów w procesie metabolicznym, ochronie przed wolnymi rodnikami.
Sposób stosowania
Zalecane dzienne dawkowanie dla dzieci to 1–2× dziennie 1 saszetka (= 3 g), dla dorosłych 1–2× dziennie 2 saszetki (= 6 g). Dawkę należy wymieszać zgodnie z aktualnymi możliwościami i potrzebami w 200–500 ml chłodnej albo letniej wody niegazowanej i od razu wypić. Konsumpcję zalecamy rozpocząć od niższego stężenia i systematycznie je zwiększać.
Po wymieszaniu napój jest gotowy do natychmiastowego spożycia. Dłuższe mieszanie zapewnia uzyskanie lepszego smaku i odsuwa w czasie proces oddzielania się poszczególnych składników Jęczmienia dla dzieci. Jęczmień jest czystym, niemodyfikowanym produktem, którego właściwości smakowe wynikają z aktualnych warunków jego uprawy (pora roku, temperatura, światło słoneczne i skład gleby). Drobne wahania smaku są naturalnym następstwem ekologicznego sposobu uprawy i przetwarzania.
Należy stosować urozmaiconą i zrównoważoną dietę oraz przestrzegać zasad zdrowego stylu życia. Wyrób nie jest przeznaczony dla dzieci do 3 lat. Nie przekraczać zalecanej dawki dobowej.
Skład, czyli co zawiera Jęczmień dla dzieci
Jęczmień dla dzieci składa się w 80% z suszonego soku z liści młodego (zielonego) jęczmienia. To ten sam jęczmień, jaki znajdziemy także w klasycznym Jęczmieniu. Oprócz tego Jęczmień dla dzieci zawiera także aromat truskawkowy, ekstrakt z owoców cytrusowych, cukier brzozowy (ksylitol) i naturalną substancję słodzącą – stewię (Stevia rebaudiana).
Wszystkie dodatki są naturalne, delikatnie przetwarzane i nie zawierają żadnych substancji konserwujących. Produkt w sposób naturalny jest bezglutenowy i w całości jest pochodzenia roślinnego.
Pochodzenie i przetwarzanie Jęczmienia dla dzieci
Zielony Jęczmień uprawiamy na terenie dawnego jeziora słodkowodnego na wysokości 1500 m n.p.m. Zbieramy go w momencie, gdy roślina osiąga zaledwie 30 cm wysokości. W tym momencie zawiera najwięcej substancji odżywczych, które czerpie z wysokiej jakości gleby, ze słońca i tutejszego powietrza.
Truskawki, które wchodzą w skład Jęczmienia dla dzieci, uprawiamy w stanie Maryland w USA. Stewia pochodzi z Ameryki Południowej, a cukier brzozowy z Finlandii. Wszystkie dodatki wybieramy bardzo starannie, kontrolujemy i testujemy w taki sposób, aby w procesie przetwarzania uzyskać produkt jak najwyższej jakości.
Jęczmień suszymy maksymalnie w temperaturze 31 °C, aby pozostało w nim jak najwięcej biologicznie czynnych substancji. Jęczmień, a także aromat truskawkowy nie są pasteryzowane, aby były maksymalnie dobrze wchłaniane przez organizm. Również pozostałe dodatki do produktu są przetwarzane bardzo delikatnie.